Κυβερνήσεις, Παγκοσμιοποίηση, Πειράματα, Συνωμοσιολογίες

Μικροτσίπ παρακολούθησης φοιτητών!

Συντάκτης: Γιάννης Μούτσος,

Οι φοιτητές στην πολιτεία της Αριζόνα, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει τον έλεγχο της παρουσίας τους στο σχολείο, με την τοποθέτηση μικροτσίπ ραδιοσυχνοτήτων στις μαθητικές τους ταυτότητες!

Στόχος όπως αναφέρει εκπρόσωπος της πολιτείας είναι «η ενθάρρυνση των φοιτητών στα μαθήματα ώστε να σημειώνουν υψηλότερες επιδόσεις»! Η λειτουργία του συστήματος που θα παρακολουθεί τις παρουσίες των μαθητών αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 85.000 δολαρίων.  Με το σύστημα αυτό, θα τοποθετηθούν αναγνώστες ηλεκτρονικών καρτών σε αίθουσες όπου ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους πενήντα, συνεπώς η διαδικασία ελέγχου απουσιών είναι χρονοβόρα. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές δεν θα χρειάζεται καν να βγάλουν τις κάρτες τους από το πορτοφόλι, αφού οι αισθητήρες θα είναι αρκετά ευαίσθητοι ώστε να λαμβάνουν τα σήματα από οποιοδήποτε σημείο μέσα στην αίθουσα.

Στην μάχη κατά του νέου μέτρου επιστρατεύτηκε το Facebook μέσω του οποίου οι μαθητές διαμαρτύρονται, για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους που αφορά την επιλογή ή όχι να πάνε στο μάθημα.

Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο τελικά δεν θα εφαρμοστεί, γιατί φοβόμαστε πως άν γίνει η αρχή στις ΗΠΑ, θα μας έρθει σιγουρα και προς τα εδώ! Αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα να δοκιμαστεί στην Ελλάδα, όχι όμως στα σχολεία ή τα πανεπιστήμια, αλλά στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα !

Πηγή: Pyles.tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s