Αστροφυσική, Αστροβιολογία, Αστρονομία, Ανακαλύψεις, Διάστημα/ Αστρονομία, Επιστήμη, Θεωρίες

Βρέθηκε πλανήτης που έχει σοβαρές πιθανότητες να φιλοξενεί ζωή!

Συντάκτης: Μαρία Ραγκούση, Δημοσίευση: 30/09/2010

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν πως εντόπισαν έναν ακόµη πλανήτη που µοιάζει µε τη Γη και ενδεχομένως θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή! Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια ανακοίνωση -και σίγουρα όχι η τελευταία-, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει έντονη αισιοδοξία μεταξύ των επιστημόνων!

Εντοπίστηκε σε μεγάλη απόσταση από τη Γη, αφού η απόσταση που µας χωρίζει ξεπερνά τα 120 τρισεκατοµµύρια µίλια, και έχει ένα χαρακτηριστικό που οι επιστήμονες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό: βρίσκεται στην λεγόµενη «Εύκρατη Ζώνη»! Στην περιοχή αυτή του του Διαστήµατος δεν επικρατεί ούτε πολλή ζέστη, ούτε πολύ κρύο, συνεπώς οι πλανήτες ενδέχεται να είναι όσο θερμοί χρειάζεται ώστε να φιλοξενούν ζωή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Associated Press ένας από τους αστρονόμους που έκαναν την ανακάλυψη «Αυτή είναι η πρώτη που είμαι αληθινά ενθουσιασμένος! Ισως είναι ο πρώτος πλανήτης που συγκεντρώνει τόσα πολλά στοιχεία ώστε να χριστεί «υποψήφιος» για ύπαρξη ζωής».

Μπορείτε να δείτε τον «υποψήφιο» στην παρακάτω εικόνα -είναι ο µεγάλος στα δεξιά- έτσι όπως τον τον αναπαρέστησε ειδικός εικονογράφος του Εθνικού Ιδρύµατος Επιστηµών των ΗΠΑ (AP Photo/Zina Deretsky, National Science Foundation).  Πιο δίπλα είναι ο Ηλιος και στο βάθος η Γη. Λέτε;

Πηγή: Pyles.Tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s