Αποστολή για αναζήτηση «εξωγήινης» ζωής στην ατμόσφαιρα της Γης!

Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας, Δημοσίευση: 04/10/2010

Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Κράνφιλντ, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕSΑ), ετοιμάζονται να αναζητήσουν «εξωγήινη» ζωή, στην στρατόσφαιρα της Γης!

Στα πλαίσια του προγράμματος με την κωδική ονομασία CASS•E (Cranfield Astrobiological Stratospheric Sampling Experiment)  την επόμενη εβδομάδα θα εκτοξεύσουν μία συσκευή, η οποίο θα εξερευνήσει την στρατόσφαιρα για βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.

Προς αναζήτηση»εξωγήινων» μικροβίων!

Η συσκευή, θα φιλτράρει τον αέρα, συγκρατώντας τον μέσα από μια σειρά ειδικών φίλτρων και στη συνέχεια θα τον σφραγίζει ώστε να αναλυθεί η σύστασή του πίσω στη Γη! Μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η αποστολή έχει ως στόχο την ανακάλυψη «εξωγήινων» μορφών ζωής – με την μορφή μικροοργανισμών- στις παρυφές της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας! Οι οργανισμοί αυτοί πιθανολογείται ότι μπορεί να έχουν φθάσει τόσο κοντά στον πλανήτη μας, μέσω κάποιου κομήτη, αστεροειδή κλπ.

Τι λέει η επικεφαλής της ομάδας

H Clara Juanes-Vallejo, μία από τις ερευνήτριες της ομάδας του Πανεπιστημίου Κράνφιλντ, εξηγεί: «Υπάρχουν θεωρίες ότι η ζωή στη Γη προήλθε από το διάστημα. Αυτό που ψάχνουμε είναι αν η «ζωή» από το διάστημα μπορεί τελικά να επιβιώσει στις συγκεκριμένες συνθήκες».

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να αναζητάμε πιθανή εξωγήινη ζωή, εκατομμύρια μίλια μακριά από τη γη. Αυτή η αποστολή ελπίζει πως θα βρει «είδη» ικανά για επιβίωση σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, ψύχους και σε συνθήκες κοντά σε αυτό που λέμε «διαστημικό» κενό.

Αν βρούμε «εξωγήινους» μικροοργανισμούς στην στρατόσφαιρα, τότε..

«Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν «οργανισμοί» που μπορούν να επιβιώσουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες (της στρατόσφαιρας), τότε γιατί να μην τα καταφέρουν και σε μέρη όπως ο πλανήτης Άρης ή σε αστεροειδείς;», προσθέτει η Clara Juanes-Vallejo.

Αν η θεωρία αυτή επαληθευθεί, τότε θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η άποψη που θέλει τη ζωή να έφτασε στη Γη, από το Διάστημα! Για να μάθετε περισσότερα για την αποστολή μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ομάδας, στην οποία συμμετέχει και ο έλληνας κ.Γιάννης Κατραμάδος!

Pyles.Tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s