Περιέχει ίχνη εξωγήινης ζωής, η διαστημική σκόνη του Χαγιαμπούσα;

Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου, Δημοσίευση: 07/10/2010

Η διαστημική σκόνη που έφερε το Χαγιαμπούσα τη Γη πριν από λίγους μήνες «ίσως περιέχει ίχνη εξωγήινης ζωής»!

Αυτό υποστηρίζουν δύο μεγάλες ιαπωνικές εφημερίδες, επικαλούμενες ασφαλείς πληροφορίες από τη Διαστημική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι επιστήμονές που άνοιξαν την κάψουλα με το υλικό, ανακάλυψαν λεπτά σωματίδια που μπορεί να περιέχουν στοιχεία εξωγήινης ζωής!

Οι αναλύσεις που έγιναν με ηλεκτρονικά μικροσκόπια έδειξαν ότι τα δείγματα που περισυνέλεξε το Χαγιαμπούσα από τον αστεροειδή Ιτοκάβα, περιέχουν και υλικά «με διαφορετικά χαρακτηριστικά», πέρα  από τη σκόνη ή το αλουμίνιο.

Οι ερευνητές της Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) αναμένεται να μιλήσουν δημοσίως για τα ευρύματά τους μέσα στην εβδομάδα. Για την ώρα δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες αλλά επιβεβαιώνουν ότι πράγματι έχουν εντοπιστεί «λεπτά σωματίδια» μέσα στην σκόνη από τον αστεροειδή.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η μελέτη του υλικού που έφερε ο Χαγιαμπούσα το καλοκαίρι θα τους βοηθήσει να αποκαλύψουν μυστικά σχετικά με την προέλευση του ηλιακού συστήματος.

Το διαστημικό σκάφος Χαγιαμπούσα – που στα ιαπωνικά σημαίνει «γεράκι»- ήταν το πρώτο που κατάφερε να προσγειωθεί στην επιφάνεια αστεροειδούς και να συγκεντρώσει σωματίδια από τον διαστημικό βράχο, μέσα στην ειδική κάψουλα. Η αποστολή διήρκησε περισσότερο από επτά χρόνια και είχε όλα τα στοιχεία του… θρίλερ!

Από τον Ιούνιο που επέστρεψε στη Γη, οι αξιωματούχοι της JAXA μαζί με ερευνητές από τη NASA, εξετάζουν τα πολυπόθητα δείγματα. Τα οριστικά αποτελέσματα των ερευνών τους θα άνακοινωθούν μετά από αρκετούς μήνες.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την επιστροφή του διαστημικού σκάφους στη Γη, όπως την κατέγραψαν αστρονόμοι της Nasa:

Py;es.Tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s