Αφιερώματα, Κρυπτοζωολογία, Κυβερνήσεις, Μύθοι/ Θρύλοι

Επιστολή 72 ετών, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Τέρατος του Λοχ Νες;

Συντάκτης: Ελένη Αλειφέρη, Δημοσίευση: 24/06/2010

“Η ύπαρξη του διάσημου Τέρατος του Λοχ Νες είναι πέρα για πέρα αληθινή”,  αναφέρεται σε επιστολή του 1938, υπογεγραμμένη από τον αρχηγό του αστυνομικού σώματος των Χάιλαντς, στη βόρεια Σκωτία!

O William Fraser, πρώην επικεφαλής αστυνομίας, πριν 72 χρόνια, συνέταξε αναφορά με κύριο θέμα την εμφάνιση ενός  τέρατος που αναστατώνει τους τουρίστες! Στο έγγραφο, το οποίο περιήλθε μόλις φέτος στο Εθνικό Αρχείο της Σκωτίας, είναι ξεκάθαρο το μήνυμά του :

“Υπάρχει ένα άσχημο, παράξενο πλάσμα στη λίμνη Λοχ Νες, που σκορπά το τρόμο σε επισκέπτες και κατοίκους. Δυστυχώς η αστυνομία δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει , καθώς δεν διαθέτει τον κατάλληλο οπλισμό”.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό για τη διευθέτηση ανάλογων ζητημάτων, τον ενημερώνει: “Ένα ζευγάρι Βρεττανών : ο Peter Kent και η Marion Stirling έχουν προβεί κατά καιρούς σε διάφορες ενέργειες αποσκοπώντας στην εξουδετέρωση του. Συγκεκριμένα ο κύριος Kent μας ενημέρωσε πως στις 22 Αυγούστου μαζί με μια ομάδα 20 ανδρών , οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους  ειδικό εξοπλισμό, θα μεταβούν στο μέρος αυτό και θα προσπαθήσουν να δολοφονήσουν το τέρας”.

Μάλιστα το 1933 , πέντε χρόνια πριν τη σύνταξη της επιστολής, ο Σκοτσέζος αξιωματικός κλήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του κακόβουλου τέρατος, ύστερα από πλήθος καταγγελιών, δημοσιευμάτων και φωτογραφιών. Η εμφάνιση του “άγνωστου κτήνους” ταλάνιζε τόσο πολύ τη κοινωνία της εποχής, σε σημείο να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή σχετικά με αυτό!

Για να επέλθει η ηρεμία, υπουργοί, βουλευτές και πολίτες κάθονταν ώρες ολόκληρες γύρω από την επικίνδυνη περιοχή, προκειμένου να αποτυπώσουν με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού τη φρικιαστική μορφή. Εάν επιτελούνταν ο σκοπός, τότε μια σειρά από προβλήματα θα λύνονταν, αφού το επόμενο βήμα θα ήταν η θανάτωσή του!

Κι ύστερα, ήρθαν οι… τουρίστες! Η φήμη της Nessie -όπως είναι το χαϊδευτικό του τέρατος του Λοχ Νες- έφθασε από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη και πλήθος ταξιδιωτών άρχισε να συρρέει στην περιοχή. Αμέσως “εις το όνομα του Τουρισμού” και των εσόδων που αυτός φέρνει, σταμάτησε κάθε έρευνα για την ανεύρεση της!

Αναφερόμενος στην επιστολή, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Αρχείου της Σκωτίας, δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: “Στο τέλος, σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στην επιστολή αυτή, το τέρας έπρεπε να εξακολουθεί να υπάρχει για το συμφέρον της χώρας. Πάντως το σίγουρο είναι πως η αναφορά αυτή επιβεβαιώνει την ύπαρξη του και δίνει ένα τέλος στις θεωρίες που μιλούν για ένα απλό μύθο”.

Το ερώτημα που θέτουν οι δύσπιστοι είναι “και ποιός μας λέει ότι τα Χάιλαντς δεν βρήκαν έναν τρόπο για να αναζωπυρώσουν εν έτη 2010 το ενδιαφέρον για το περιβόητο Τέρας, άρα και τον τουρισμό τους;”.

Γεγονός είναι πως ακόμη και σήμερα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο εμφανίζονται στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνουν την Nessie! Η μοναδική ωστόσο φωτογραφία που για δεκαετίες θεωρήθηκε αξιόπιστη, είναι η “φωτογραφία του χειρουργού”!

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για το Τέρας του Λοχ Νες. Μία από αυτές κάνει λόγο για “ζωντανό απολίθωμα”, εξαιτίας της εκπληκτικής ομοιότητας που παρουσιάζουν οι περιγραφές του τέρατος με τον πλησιόσαυρο.

Δείτε ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο το οποίο – ο κάτοχός του υποστηρίζει ότι – δείχνει τη Νέσσυ!

Pyles.Tv

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s