Αεροναυτική, Διάστημα/ Αστρονομία, Επιστήμη, Εξοπλισμός, Τεχνολογία

Γνωρίστε τον Ρομποναύτη του διαστήματος…

Συντάκτης: Μαρία Ραγκούση, Δημοσίευση: 03/11/2010

Το  διαστημικό λεωφορείο Discovery θα αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στο Διάστημα και μαζί με το πλήρωμα του σκάφους θα ταξιδέψει ο πρώτος «ρομποναύτης» στο Διάστημα, ο Robonaut 2.

Ο ανθρωποειδής ρομποτικός αστροναύτης στοίχισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και κατασκευάστηκε από την NASA και την General Motors. Θα αναλάβει βοηθητικές εργασίες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπως καθαριότητα, εξωτερικές εργασίες, θα αντιμετωπίζει πυρκαγιές, τοξικές διαρροές κ.ά.

Ο Ρομπ Άμπροουζ, επικεφαλής του τμήματος αυτοματισμού, ρομποτικής και προσομοιώσεων στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον ευφυολογώντας δήλωσε «Αν και θα είναι ένα μικρό μόνο βήμα για αυτό το ρομπότ, θα είναι στην πραγματικότητα ένα γιγάντιο άλμα για τις μηχανές».

Ο ρομποτικός αστροναύτης R2

Είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και ανθρακονήματα. Υπάρχουν πάνω από 350 ηλεκτρονικοί αισθητήρες σε όλο του το σώμα, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται με την αφή ακόμα και ένα φτερό.

Ζυγίζει 150 κιλά, έχει ύψος 101 εκατοστά και κινείται με ταχύτητα 3 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Στο κεφάλι του πίσω από την μάσκα υπάρχουν 4 κάμερες που βλέπουν στο ορατό φως και μέσα στο στόμα του μια υπέρυθρη. Το ρομπότ δεν μιλάει ενώ ο «εγκέφαλος του» βρίσκεται στο στομάχι.

Ο Robonaut 2 θα είναι το πρώτο ρομπότ που θα κινείται αυτόνομα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Γνωρίστε τον!

«Είμαι ο Ρομποναύτης 2, το ρομπότ της Nasa»

Συντάκτης: Μαρία Ραγκούση, Δημοσίευση: 03/11/2010

Το Robonaut 2 είναι δημιούργημα της Nasa – σε συνεργασία με την General Motors. Πρόκειται για ένα «ανθρωποειδές» που φτιάχτηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διάστημα συνεργαζόμενο με τους αστροναύτες τη Nasa , αλλά και στη Γη.

Αυτό που εντυπωσιάζει στον Ρομπονάυτη είναι η κίνηση των χεριών του που μοιάζει εκπληκτικά με ανθρώπινη, ενώ το βάρος που μπορεί να σηκώσει ξεπερνάει τις δυνατότητες του μέσου ανθρώπου, αφού φτάνει τα 9 κιλά.

Γνωρίστε στο βίντεο τον Ρομποναύτη 2:

Pyles.Tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s