Διάφορα

«Η αεροπορία ξέρει για τα UFO αλλά σιωπά.»

O Jaques Patenet  είναι Υπεύθυνος Ομάδας Μελετών και Πληροφοριών για τα αεροδιαστημικά αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας. Το κέντρο αυτό ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ανάπτυξη κάθε είδους διαστημικών δραστηριοτήτων τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο Β΄μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στις Pyles και τη Μαργαρίτα Τζαγκαράκη, εξηγεί τι μπορεί να είναι αυτά τα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, τι θέλουν από εμάς και γιατί η Γαλλία δεν φοβάται να μιλήσει για θεάσεις ΑΤΙΑ.  («Α’ μερος:Τα UFO υπάρχουν αλλά δεν ξέρουμε τίποτε γι αυτά»)

Γιατί η αεροπορία ενώ γνωρίζει για τα ΑΤΙΑ, σιωπά!

Μαργαρίτα Τζαγκαράκη: Για ποιο λόγο τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική αεροπορία διστάζει να μιλήσει για το φαινόμενο αυτό; Μήπως από φόβο μη γελοιοποιηθεί;

Jaques Patenet: «Φυσικά! Κάποιοι φοβούνται μήπως γελοιοποιηθούν, κάποιοι άλλοι φοβούνται μήπως τους κρίνουν ακατάλληλους για τη διακυβέρνηση αεροσκαφών λόγω προβλημάτων υγείας. Αλλά όπως γνωρίζετε δεν είναι μόνο οι πιλότοι, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα και δεν τολμούν να μιλήσουν για αυτά επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν αντικείμενο χλευασμού».

Μ.Τ.: Το κοινό της Γαλλίας πιστεύει ότι όντως υπάρχουν Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα ή ότι πρόκειται για ένα κατασκεύασμα της φαντασίας ή μία ψευδαίσθηση;

Jaques Patenet: «Αυτό ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι πρόκειται συστηματικά για ψευδαισθήσεις και ότι δεν υπάρχουν ΑΤΙΑ και από την άλλη μεριά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν έντονα ότι πρόκειται για εξωγήινους.

Έχουμε λοιπόν όλη τη γκάμα ανθρώπων. Αυτούς που δεν πιστεύουν καθόλου και αυτούς που πιστεύουν σε βάθος ότι υπάρχουν εξωγήινοι και τέλος αυτοί, και σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε κι εμείς, η ομάδα μελετών αεροδιαστημικών αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων που προσπαθούν να μείνουν στη μέση, να μην πιστεύουν ούτε τη μία πλευρά ούτε την άλλη, από τη στιγμή που δεν  υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση «.

Κρύβουν εξωγήινα ντοκουμέντα οι ΗΠΑ;

M.T.:Θεωρείτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γνωρίζουν περισσότερα και εάν ναι για ποιο λόγο δεν μιλάνε ανοιχτά για τις έρευνές τους πάνω σε αυτά τα φαινόμενα;

Jaques Patenet: «Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουν περισσότερα, δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα, αλλά δεν πιστεύω ότι γνωρίζουν περισσότερα. Ίσως εμείς να μιλάμε πιο εύκολα για τέτοιου είδους φαινόμενα, γιατί η Γαλλία είναι η πιθανότατα μία από τις μοναδικές χώρες όπου μία τέτοιου είδους έρευνα διεξάγεται από ένα δημόσιο οργανισμό.

Τις περισσότερες φορές είναι η Πολεμική Αεροπορία που ασχολείται με τη συλλογή αυτών των μαρτυριών. Έτσι λοιπόν, η επικοινωνιακή πολιτική της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα δημόσιο οργανισμό για αυτό και του εμπιστεύεται το πλήθος των μαρτυριών».

Pyles.tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s