Βάλτε την μελέτη των ufo στα πανεπιστήμια!!!

Κι όμως, η πρόταση να γίνει η… ufoλογία πανεπιστημιακό μάθημα, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιον ερευνητή ufo – όπως οι περισσότεροι σκεφτήκατε, αλλά σε έναν καθηγητή ανθρωπολογίας!!

Ο Philip Haseley, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Niagara Community College, υποστηρίζει με πάθος πως η μελέτη των φαινομένων ΑΤΙΑ καθώς και άλλων ανεξήγητων φαινομένων από το διάστημα θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην επίσημη πανεπιστημιακή έρευνα. Ο ανθρωπολόγος από τη Νέα Υόρκη δήλωσε πως το θέμα αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα «κανονικό» τομέα έρευνας εξαιτίας του γεγονότος ότι πληθαίνουν  ολοένα και περισσότερο οι θεάσεις ΑΤΙΑ.

«Μια θέαση μπορεί να καταγραφεί από χιλιάδες μάτια ανά τον κόσμο άρα θα πρέπει να ερευνήσουμε το φαινόμενο μέσα στα πλαίσια της επίσημης επιστήμης, αφού πρώτα όμως τα φαινόμενα και τα γεγονότα κοινοποιηθούν» δηλώνει ο καθηγητής.

Ο ίδιος είναι επικεφαλής του δικτύου Western New York Mutual UFO. Πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος καταγράφει και ερευνά τις θεάσεις ΑΤΙΑ, ενώ τα μέλη του κάνουν λόγο για τουλάχιστον πενήντα θεάσεις ΑΤΙΑ κάθε μήνα στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Νέας Υόρκης.

Η οδοποιός διαφορά είναι πώς το να υποστηρίξει κανείς ότι πιστεύει στα ΑΤΙΑ σημαίνει ότι αποδέχεται χωρίς καμία αντίρρηση το φαινόμενο, αντίθετα όμως ο καθηγητής Philip Haseley τονίζει ότι οι δικές τους έρευνες βασίζονται στην επιστήμη, με μέσα που χρησιμοποιούνται στην αστρονομία, την μετεωρολογία και τα ραντάρ.

Οι σκεπτικιστές στον χώρο αυτό πληθαίνουν και οι μελετητές των φαινομένων των ΑΤΙΑ ή άλλων ανεξήγητων γεγονότων δέχονται αρνητική κριτική. Ωστόσο η Βρετανία διατηρούσε μέχρι και πρόσφατα ειδικό τμήμα ερευνών ΑΤΙΑ, εξαιτίας των πολλαπλών θεάσεων που αναφέρονταν από κατοίκους, ιδιαίτερα της εξοχής.

Ο Nick Pope ο οποίος διετέλεσε για τρία χρόνια ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα των φαινομένων αυτών είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν μπορεί να απορρίψει κανείς την ύπαρξη αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Συνεπώς για να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας το κόστος των ερευνών καθώς και του τμήματος μελέτης των ΑΤΙΑ σίγουρα κάτι περισσότερο συμβαίνει από ότι μόνο εικασίες και φαντασιώσεις, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί απόδειξη για την ύπαρξη «πράσινων ανθρώπων με κεραίες».

Ανάλογες περιπτώσεις επίσημης μελέτης φαινομένων ΑΤΙΑ έχουν αναφερθεί και από τις Γαλλικές αρχές οι οποίες το 2007 έδωσαν πλέον στην δημοσιότητα τα «απόρρητα» αρχεία ερευνών για τα ΑΤΙΑ.

Pyles.tv

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s