Όνειρα

Θα πηγαίνατε σε μία «Ακαδημία Ονείρων»;

Η «Ακαδημία Ονείρων» τείνει να εξελιχθεί σε μόδα τον τελευταίο καιρό στο Λονδίνο!  Δημιουργός της είναι η Ντέμπι Γουίντερμπορν, η οποία, στην προσωπική της ιστοσελίδα εξηγεί το σκοπό αυτού του εγχειρήματος:

«Ημουν στην εφηβεία όταν ανακάλυψα ότι, με κάποιον άγνωστο σε εμένα τρόπο μπορούσα να ζω τα όνειρά μου και να έχω απόλυτη συνείδηση του γεγονότος πως ονειρεύομαι. Από τότε έβαλα σκοπό της ζωής μου  να ανακαλύψω τι κρύβεται πίσω από τα όνειρα», αποκαλύπτει.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία, παρακολούθησε σεμινάρια στις μυστικιστικές θρησκείες όπου τα όνειρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πριν από δύο χρόνια, όταν ένιωσε έτοιμη να μεταδώσει τις γνώσεις της και σε άλλους ανθρώπους, προχώρησε στην ίδρυση της «Ακαδημίας Ονείρων».

«Ο βασικός μου στόχος είναι η μύηση όσων είναι παθιασμένοι με την κατανόηση των ονείρων και την ερμηνεία τους», εξηγεί. Η «Ακαδημία» περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια και ομάδες εξιστόρησης ονείρων και υπόσχεται στους φίλους της «ένα εναλλακτικό μονοπάτι προς την εξερεύνηση του εαυτού» τους! Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, μαθαίνουν πώς να θυμούνται τα όνειρά τους, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά και να αποκωδικοποιούν τα κρυμμένα μηνύματα που τους μεταφέρουν!

«Μια μορφή ψυχοθεραπείας», λέει η δημιουργός.

Η κυρία Γουίντερμπορν, χρεώνει 7,5 ευρώ για κάθε συνεδρία της ομάδας εξιστόρησης ονείρων και όπως λέει το ενδιαφέρον έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. «Ο κόσμος το βλέπει ως μορφή θεραπείας. Πολλές θεωρίες υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι μεταφορές του τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή μας» λέει.

Η Κάρολ Μάρεϊ, υπνωτίστρια, υποστηρίζει ότι η ερμηνεία των ονείρων βοηθάει στο να τα βρούμε με τον εαυτό μας και παρατηρεί ότι έχει μεγαλύτερη πέραση στις γυναίκες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών ομάδων σε σχέση με τους άντρες.

Διαφωνούν οι επιστήμονες!

Ωστόσο ψυχολόγοι και ψυχίατροι ανησυχούν ότι τέτοιου είδους ομάδες ονείρων μπορεί να έχουν επιβλαβή αποτελέσματα στην περίπτωση που τα αρνητικά συναισθήματα που βγουν στην επιφάνεια από το υποσυνείδητο ερμηνευθούν λανθασμένα. «Τα όνειρα δεν πρέπει να μοιράζονται με οποιονδήποτε δεν έχει συνειδητοποιήσει την πολυπλοκότητά τους» λέει ο Πάτρικ Μακ Ναμάρα, καθηγητής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Βοστώνης.  (Πηγές: theacademyofdreams.com, tovima.gr,pyles.tv)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s