Στοιχεία για τη ζωή των πρώτων «Αμερικανών»

Κρύπτες εργαλείων και ζωικών υπολειμμάτων από περίπου 12.000 χρόνια πριν, εντοπίστηκαν σε νησιά, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, δίνοντας πληροφορίες για τη τη ζωή των πρώτων Αμερικανών.

Τα ευρήματα δείχνουν την τεχνολογία των εργαλείων, που χρησιμοποιούσαν εργαλείο, καθώς και τον τρόπο που εκμεταλλεύονταν τη θαλάσσα.

Τα εργαλεία διαφέρουν σημαντικά από τους ηπειρωτικούς πολιτισμούς της εποχής, όπως ο Clovis.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι παρά τη διαδρομή τους, στη Νότια Αμερική, οι πρώτοι άνθρωποι μπορεί να είχαν χρησιμοποιήσει παράκτιες διαδρομές.

Η ομάδα, που μελετά τα Channel Islands της Καλιφόρνιας, στα ανοικτά της Νότιας πλευράς της, έχει διαπιστώσει ότι τα νησιά αυτά δείχνουν δύο διαφορετικές τεχνολογίες και μια διαφορετική διατροφή, ακόμη και μεταξύ των λίγων νησιών.

«Στο νησί San Miguel βρήκαμε αξιοσημείωτα εργαλεία, αλλά χρησιμοποιούνταν, επίσης, μεγάλος αριθμός οστρακοειδών», δήλωσε ο Torben Rick, ανθρωπολόγος από το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, στην Ουάσινγκτον.

«Στη Santa Rosa, κυριαρχούν τα πουλιά  και μερικά θαλάσσια θηλαστικών και ψάρια.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο ζούσαν παράκτια ζωή, αλλά εκμεταλλεύονταν όλους τους διαθέσιμους πόρους τους. Είχαν μια πολύ διαφοροποιημένη οικονομία στη ναυτιλία», σημείωσε.

Τα εργαλεία που η ομάδα βρήκε κατέχουν τη μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, ότι διαφέρουν σημαντικά από αυτές της ηπειρωτικής πολιτισμούς, όπως ο Clovis και Folsom.

Πηγή: Liako.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s