Επανδρωμένη αποστολή στην Άρη, ανακοίνωσε ο Ομπάμα!

Επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη σχεδιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Κατά την πολυαναμενόμενη επίσκεψή του στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, ο αμερικανός πρόεδρος ανέλυσε τη στρατηγική του για το μέλλον του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ.

Οι ανακοινώσεις του προέδρου Ομπάμα γέμισαν αισιοδοξία την NASA, αφού αποκάλυψε ότι θα αυξήσει κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό της και έδωσε λεπτομερή στοιχεία για το «μεγάλο στόχο» της προσεδάφισης στον Άρη!

«Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι δοκιμαστικές πτήσεις θα δοκιμάσουν τα συστήματα που είναι απαραίτητα για να καταφέρουμε να εξερευνήσουμε πέρα από τη γήινη τροχιά. Ελπίχω ότι  γύρω στο 2025 ότι τα νέα διαστημόπλοια θα μας επιτρέψουν να στείλουμε επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη Σελήνη», δήλωσε.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το σχέδιο αυτό είναι ήδη έτοιμο στα χαρτιά και έδωσε λεπτομέρειες: «Θα ξεκινήσουμε με κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Θα στείλουμε αστροναύτες σε έναν αστεροειδή και γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2030 πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα: να στείλουμε ανθρώπους που θα μπουν σε τροχιά γύρω από τον Άρη και θα επιστρέψουν σώοι και ασφαλείς στη Γη,  ενώ αργότερα θα ακολουθήσει προσεδάφιση στον Άρη. Αμέσως μετά θα επιχειρήσουμε τον πολυπόθητο στόχο, δηλαδή την προσεδάφιση των αστροναυτών μας στον «Κόκκινο Πλανήτη».

«Κι ελπίζω ότι θα είμαι εκεί για να το δω» , έκλεισε την ομιλία του ο 49χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Pyles.Tv

Advertisements