Εγκαταλείψ@τε το Facebook, σας παρακολουθούν!

24 Μαϊου 2010
Έκκληση προς τους χρήστες του Facebook να εγκαταλείψουν το site, στις 31η Μαΐου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, απευθύνει η ιστοσελίδα QuitFacebookDay.com. Την ίδια ώρα, σε πολλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αλλά και από πολλούς blogger, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της ιδιωτικότητας των χρηστών τόσο του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης όσο και της Google…Ο Καναδάς ήταν η χώρα που πρώτη υποχρέωσε το Facebook να εφαρμόσει πιο αύστηρο έλεγχο στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.Τον Αύγουστο του 2009, το site κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε να αλλάξει την πολιτική του προκειμένου να εναρμονιστεί με τον καναδικό νόμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Economist, η επικεφαλής της καναδικής αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, Τζένιφερ Στούνταρτ ενδέχεται να…
επανεξετάσει, στο πλαίσιο νέας έρευνας, το κατά πόσο οι αλλαγές που εφάρμοσε το Facebook είναι ικανοποιητικές.

«Δεν μου φαίνεται ότι το Facebook βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε η Τζ. Στούνταρτ.

Έντονη κριτική για το ίδιο θέμα, δέχεται και η Google. Αυτή την εβδομάδα, η μηχανή αναζήτησης βρέθηκε στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων διότι ηχογραφούσε προσωπικές συνομιλίες σε σπίτια και γραφεία σε περίπου 30 χώρες.

Οι συνομιλίες έγιναν μέσω συστήματος Wi – Fi.Στις 17 Μαΐου, ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας, Πέτερ Σάαρ, διέταξε έρευνα για τα περιστατικά ηχογραφήσεων ενώ δήλωσε ότι η Google «δεν υπάκουσε στους κανόνες ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού».

Πηγή: epistoli.gr (επιφυλασσόμεθα για το ποιόν της σελίδας καθώς υπάρχει «υποψία»  να ανήκει σε παραθρησκευτικό δόγμα/ αίρεση…)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s