Δημιουργία από το τίποτα

Ποιός ή τί δημιούργησε το σύμπαν;;;

H μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων μιλάει πως όλα προήλθαν από το Xάος, ενώ κάποιοι φιλόσοφοι είπαν πως προήλθε από το νερό, τον αέρα ή την φωτιά. Οι αρχαίοι Πέρσες μιλάγανε για τον Θεό Ζερβάνε Ακερένε τον Αιώνιο πως ήταν ο δημιουργός του κόσμου.Για τους Σκανδιναβούς, ο Αλφαντούρ ήταν ο Συμπαντικός Πατέρας.

Όμως τι λένε οι επιστήμονες για την δημιουργία του Σύμπαντος;;;Θα μπορούσε ο κόσμος μας να έχει προέλθει από το….τίποτα;;;

Αλλά ας εξηγήσουμε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η ερώτηση.Επιστημονικά πάντα, οι προϋποθέσεις για την επίλυση ενός προβλήματος στην κοσμολογία συνήθως ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για άλλα.Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, υποθέσεις για το σύμπαν μετά την Μεγάλη Έκρηξη οδηγούν σχεδόν αναπόφευκτα στην ερώτηση, τι υπήρχε πριν.Μια απάντηση είναι ότι ο κόσμος προήλθε από το….τίποτα!!!

Το κλειδί σε αυτόν τον ισχυρισμό βρίσκεται στη φύση του «τίποτα».Στην καθημερινή αντίληψη το τίποτα είναι κενό. Στην κβαντική φυσική όμως το κενό είναι κάτι άλλο, μια εγγενής ασταθής συνθήκη ,ώριμη με λανθάνουσα ενέργεια όπου ούτε χώρος ούτε χρόνος με την κλασική έννοια υπάρχει!!!
Σύμφωνα, πάντα, με κάποιους θεωρητικούς το τίποτα που προηγείται του χώρου και του χρόνου μπορεί να είναι το ίδιο είδος του κυμαινόμενου αφρού όπως στην Εποχή Πλάνκ.

Συντάκτης Μάριος ο Εσωτεριστής

ΠΗΓΗ: http://www.mysteries.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s