Παράξενα, Τεχνολογία

Eco-Πόλη 2020! Η Υπόγεια Πόλη της Σιβηρίας!

eco-city-inside-a-one-kilometer-crater-in-siberiaΗ μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο αναμένεται να δημιουργηθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών στη βιομηχανική περιοχή της ανατολικής Σιβηρίας στη Ρωσία.Η Eco-City, όπως θα είναι η ονομασία της, θα κατασκευαστεί μέσα σε μία τεράστια τρύπα διαμέτρου ενός χιλιομέτρου και βάθους 550 μέτρων.

Το project αυτό βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μίας «πράσινης» πόλης, η οποία θα είναι πλήρως προστατευμένη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Σιβηρία χάρη σε έναν τεράστιο γυάλινο θόλο που θα «σκεπάζει» ολόκληρη την πόλη.Η νέα αυτή πόλη αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από 100.000 ανθρώπους!

Επίσης, θα είναι χωρισμένη σε τρία κύρια επίπεδα τα οποία θα περιέχουν δάση, κατοικίες, χώρους αναψυχής, κ.ά. Πηγή ενέργειας της πόλης θα αποτελεί ουσιαστικά ο γυάλινος θόλος της, καθώς πάνω του θα είναι ενσωματωμένα ειδικά ηλιακά «κύτταρα» που θα τροφοδοτούν με ενέργεια ολόκληρη την πόλη.Η Eco-City αναμένεται να προσελκύσει και πολλούς τουρίστες σύμφωνα με την el-ab, τη ρώσικη κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το σπουδαίο αυτό έργο.

http://www.mysteries.gr/?p=1991,http://www.evolo.us/architecture/eco-city-inside-a-one-kilometer-crater-in-siberia/,www.weirdnews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s