Ο άνθρωπος που έζησε… 256 χρόνια!

Ο άνθρωπος που έζησε 2,5 αιώνες

Ο άνθρωπος που έζησε... 256 χρόνια!Διαβάστε μια περίεργη ιστορία που χάνεται στο βάθος των χρόνων και ξεκινάει από ένα… μικρό χωρίο της Κίνας το 1677.

Είναι η ιστορία του Li-Ching-Yun. Συμφωνά με την ιστορία είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ζήσει τα περισσότερα χρόνια 256 συγκεκριμένα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωρίο της Κίνας το 1677 και μέχρι τα 10 του χρόνια παρακολούθησε το σχολείο. Έπειτα ταξίδευε σε διάφορες περιοχές της Κίνας που εργαζόταν μαζεύοντας ιατρικά φυτά.

Με την εμπειρία που απέκτησε σύμφωνα με τη εφημερίδα «New York Times» πουλούσε ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μέχρι που μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Li να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν… χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ζωής του ο Li παντρεύτηκε 23 γυναίκες που πέθαναν πολύ πριν τον ίδιο και του χάρισαν 180 παιδιά. Γύρω στο 1930 ο καθηγητής Wu -Chung- Chien, του Minkuo University, ασχολούμενος με την ιστορία εντόπισε κάποια αρχεία που αποδείκνυαν το έτος γεννήσεως του Li καθώς και ότι το κινέζικο κράτος του είχε ευχηθεί χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και στα 200τα.

Το ρεκόρ του πιο αιωνόβιου ανθρώπου μέχρι στιγμής το κατέχει ένας Γάλλος ο οποίος έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες. Μέχρι τώρα το κινεζικό κράτος δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τον Li, και επειδή αγγίζει τα όρια του αδύνατου η ιστορία του έχει αρκετό ενδιαφέρον και έιναι υπο έρευνα.

ΠΗΓΗ: http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/07/256.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s