Επιστήμη, Ναυάγια, Υποβρύχια Αρχαιολογία

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡA: Φωτογραφίες sonar από το ναυάγιο του Τιτανικού!

Φωτογραφίες sonar από το ναυάγιο του Τιτανικού!

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από το ναυάγιο του «Τιτανικού», σχεδόν 100 χρόνια μετά τη βύθιση του στον Βόρειο Ατλαντικό.

Για περισσότερο από τρία τέταρτα του αιώνα, οι επιστήμονες αδυνατούσαν να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια που το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 ανθρώπους.
Ακόμα και το 1985, που ανακαλύφθηκε το κουφάρι του «Τιτανικού», οι εξερευνητές δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία εκείνη νύχτα.
Όχι πια όμως, αφού η τεχνολογία έρχεται να εξηγήσει το πώς και το γιατί. Ήδη, έχει συσταθεί μια ερευνητική αποστολή, η οποία με περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες τραβηγμένες μέσω sonar από υποβρύχια ρομπότ, θα δημιουργήσει έναν λεπτομερή χάρτη του ναυαγίου, το οποίο είναι διασκορπισμένο σε διάφορα σημεία του παγωμένου ωκεανού, καθώς κατά τη βύθιση του, το πλοίο χωρίστηκε στα δυο.Μέσω των εν λόγω φωτογραφιών οι οποίες έχουν αναλυθεί κατά 130.000 φορές περισσότερο, οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ακριβές και λεπτομερές μωσαϊκό του ναυαγίου,που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια σε απαντήσεις.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s