Ασφάλεια & Υγεία, Επιστήμη, Εγκληματικότητα, Εγκληματολογία, Ειδήσεις, Ελλάδα, Ζωή & Υγεία

Νεκροί στα αζήτητα!

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», οι οποίοι αποκαλύπτουν την ύπαρξη εγκαταλελειμένων σορών στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος, το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς δεκάδες οικογένειες λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατούν να παραλάβουν από το νοσοκομείο τις σορούς των συγγενών τους, δηλώνοντας ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν την ταφή.

Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο Σωτηρία, Γιάννης Μπριάνας «υπάρχουν σοροί στο νεκροθάλαμο εδώ και δύο μήνες» δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου έχουν γεμίσει με αζήτητες σορούς που κάποια στιγμή έφτασαν τις 20 με αποτέλεσμα να μην χωρούν και να αποτελούν και κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων» είναι τα λόγια του Γ. Μπριάνα που ζητά εκ μέρους του προσωπικού την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η ανάγκη κοινωνικής μέριμνας από πλευράς της πολιτείας είναι πλέον επιβεβλημένη καθώς αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις αυτών που λόγω οικονομικής δυσχέρειας εγκαταλείπουν τις σορούς των οικείων τους στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης μέριμνας είναι το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις η διοίκηση του Σωτηρία είναι αυτή που έχει αναλάβει το ρόλο του… γραφείου τελετών.

ΠΗΓΗ: http://gr.news.yahoo.com/νεκροί-στα-αζήτητα-111533336.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s