Μύθοι/ Θρύλοι, Παράξενα, Παράξενα Φαινόμενα, Παραψυχολογία, Στοιχειωμένα Σπίτια/ Κτίρια, Φαντάσματα

Το Στοιχειωμένο νεκροταφείο St. Louis

Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη

Το κοιμητήριο St. Louis, βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη και επίσης αναφέρεται ως η πόλη των νεκρών διότι από τους τάφους του εδάφους του, είναι το αρχαιότερο νεκροταφείο στη Νέα Ορλεάνη και θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα νεκροταφεία. Το 1788 μια πυρκαγιά έπληξε την πλειοψηφία του πληθυσμού των πόλεων με αποτέλεσμα πολλοί να υποφέρουν από τον κίτρινο πυρετό μιας πανδημίας. Το νεκροταφείο αυτό είναι η τελευταία κατοικία για πάνω από 100 0000 κεκοιμημένους κατοίκους της Νέα Ορλεάνης.

Επειδή οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης έχουν προβλήματα με τα τα υψηλά υπόγεια ύδατα, καθώς και την έλλειψη γης για ταφή, σχεδόν όλοι οι τάφοι είναι πάνω από το έδαφος.

Σήμερα το St. Louis έχει πολλούς τάφους που έχουν σπάσει ή έχουν καταρρεύσει και η γύρω περιοχή έχει πολλά αδιέξοδα με στροφές και μονοπάτια που δημιούργησαν μια απόκοσμη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα.

Το κοιμητήριο St. Louis είναι επίσης ο τόπος ανάπαυσης για την περίφημη Voodoo Queen Marie Laveau. Ήταν γνωστή για την απελευθέρωση αμερικανών σκλάβων. Φημολογείτω ότι έζησε για 100 χρόνια, διατηρώντας παράλληλα τη νεότητα και την ομορφιά της, ήταν τόσο όμορφη που πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονταν προσπαθώντας να πάρουν μια γεύση από την εμφάνισή της.

Τουριστικές και Voodoo προσκυνητές συχνά αφήνουν προσφορές στον τάφο της όπως κεριά και λουλούδια. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο κοιμητήριο ένας επισκέπτης πήρε ένα αντικείμενο και ξαφνικά σαν να το άρπαξε από το χέρι του κάποια αόρατη δύναμη, άλλος ένας επισκέπτης δοκίμασε να το πάρει και συνέβη το ίδιο πράγμα. Το φάντασμα τηςέχει θεαθεί να περπατά ανάμεσα στους τάφους όπου περιγράφεται ως μικρή, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και τουρμπάνι. Μερικοί λένε ότι έχουν ακούσει τη φωνή της να μουρμουρίζει κατάρες βουντού και μερικοί λένε ότι έχουν «συλλάβει» το πνεύμα της με κάμερα. Μια άλλη δημοφιλής ιστορία της βασίλισσας των βουντού είναι ότι το πνεύμα της έχει τη μορφή μιας γάτας με κόκκινα μάτια και ότι εάν θα τη δείτε, θα πρέπει να τρέξετε……….

Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη
Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη
Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη Κοιμητήριο St. Louis, Νέα Ορλεάνη

(ελεύθερη μετάφραση)

Πηγή: http://theparanormalpost.com/archives/3595


Σύμφωνα με την επιγραφή στον τάφο της Marie Laveau (ελεύθερη μετάφραση):

«Αυτός ο ελληνικός- αναγεννησιακός τάφος, είναι φημισμένος τόπος ταφής της περιβόητης «Βασίλισσας βουντού». Μια μυστικιστική λάτρης, αιθιοπικής δεισιδαιμονία (βουντου), αφρικανικής καταγωγής, ήρθε σε αυτή την πόλη από το Santo Domingo και άνθισε το 19ο αιώνα. Η Marie Laveau ήταν πιο ευρέως γνωστή από πολλούς επαγγελματίες της μυστικιστικής λατρείας


ORIGINAL MARIE LAVEAUS TOMBS’ TEXT:

«THIS GREEK REVIVAL TOMB IS REPUTED BURIAL PLACE OF THIS NOTORIOUS «VOODOO QUEEN». A MYSTIC CULT, VOODOOISM, OF AFRICAN ORIGIN, WAS BROUGHT TO THIS CITY FROM SANTO DOMINGO AND FLOURISHED IN 19TH CENTURY. MARIE LAVEAU WAS THWE MOST WIDELY KNOWN OF MANY PRACTITIONERS OF THE CULT.»


Περισσότερα στο http://www.xgrt.gr/index.php/menu-unexplained-phenomena/189-haunted-st-louis-cemetery

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s